Straatverkopen maar dan op een creatieve manier

Als kind wil je natuurlijk altijd een zakcentje voor een zak snoep of om naar de kermis te gaan. Maar soms moet je daar wat voor doen en geven je ouders dat niet zomaar. Wij hebben wat tips voor jou hoe je extra centjes kan verdienen op straat, of te wel Heitje voor Karweitje:

Tip 1: Auto wassen

Je zal het ongetwijfeld wel een keer hebben gezien. Pak een spons en een paar emmers water met zeepsop. Poets de auto met liefde alsof het jou Lamborghini is. Blinkt ie? Pak dan nog even de stofzuiger en laat de binnenkant van de auto ook shinen. Is het gelukt? Dan zal de kassa wel gaan rinkelen!

Tip 2: Kleding naar de kledingbak brengen

Je kleding is te oud of het past niet meer. Vertel je ouders dat je het graag wil doneren. Jouw ouders zullen dat waarderen en als dank daarvoor zullen ze je vast een vergoeding geven voor de moeite die je hebt gedaan. Jij blij en je ouders blij. Want nu heb je wat meer ruimte in je kledingkast.

Tip 3: Was sorteren op kleur

De was is iets wat nooit ophoudt, daar weten jouw ouders alles van. Help hen met het sorteren van de kleding. wit bij wit, zwart bij zwart en kleur bij kleur. dat scheelt jouw ouders extra tijd. Daarnaast kan je nog de was ophangen. Doe het niet te vaak anders wordt het een gewoonte en krijg je er niks meer voor. Je wilt immers geld verdienen.

Tip 4: De hond uitlaten

De buurman of de buurvrouw kan soms wel wat hulp gebruiken met de hond. Vraag of je die mag uitlaten. De buren zullen dat erg waarderen en als dank krijg je daadvoor een zakcentje. Dat tikt mooi aan.

Tip 5: Onkruid wieden

Heb je in je straat veel tuinen? Vraag dan of je het onkruid mag weghalen. Dat bespaart de buurman heel wat rugpijn. Wil de buurman niet? Niet getreurd, download de Onkruiden app en bestudeer het even. Je buurman zal versteld staan met de kennis die je dan hebt over het onkruid. Hij kan nu geen nee meer zeggen.

Tip 6: Gras maaien

Gras maaien is een leuk karweitje. Gras moet namelijk tussen maart en oktober wekelijks gemaaid worden. Kijk op internet hoe je het beste gras kan maaien. Je hebt nog vier maanden aan maaiwerk aan de slag zou ik zeggen.

Tip 7: Vuilnis buiten zetten

Bij jou thuis zal je waarschijnlijk overal prullenbakken hebben liggen. Die moeten allemaal geleegd worden.  en niet te vergeten de grootse van allemaal moet ook buiten gezet worden. weet je niet wanneer de vuilniswagen langs komt gebruik dan de Afvalwijzer app en vergeet niet het factuur te sturen.

Tip 8: Boodschappen halen

Een miniboodschap doen, dat zal je vast wel een keer hebben gedaan, brood, melk en een pot pindakaas.
woont opa en oma ook in de buurt ga dan nog even lang bij hen. wellicht hebben zij ook iets nodig. en vergeet niet slim in te kopen. zo bespaar je geld en heb je ook nog wat verdient. wel eerst overleggen.

Tip 9: Planten water geven

Planten water geven is het leukste wat je kan doen in de tuin. Gietertje vullen en dan kan het ‘water-geef-rondje’ beginnen. In de winter kan je groen goed behouden door de planten te gieten. en in de zomer kan je de tuin ook lekker sproeien. zo houd je de tuin leuk en verfrissend. tel uit je winst

ps: Download de Mijn Plant app

Tip 10: Glas en batterijen wegbrengen

Glas en batterijen wegbrengen is goed voor het milieu en het is nog ook een leuke activiteit. weet je niet hoe je het moet scheiden download dan nog even de Recyclewijzer app.