5 Planten die je zo kunt eten uit de natuur!

Madeliefjes:

Misschien plukte je deze bloem vroeger wel voor je moeder en stonden ze thuis in een klein vaasje. Normaal zit er niet heel veel smaak aan, maar als de bloem nog niet is geopend, zit er een heerlijke nootachtige smaak. Gooi ze dus lekker door je salade!

 

Paardenbloem:

De paardenbloem moet je wel kennen. Deze bloem komt heel vaak voor in de natuur en is nog te eten ook. Eigenlijk raar dat niemand hem eet. Hoewel er geen hele sterke smaak aanzit, zorgt het wel voor een hele mooie kleur op je bord. Dan gaat je eten vanzelf lekkerder smaken.

 

Brandnetel:

Ja, die vervelende brandnetel kennen we allemaal wel. Ontzettende jeuk kan je er van krijgen. Tijd om die plant terug te pakken en hem lekker op te eten! Maak er bijvoorbeeld een lekkere thee van! Als de bladeren in het gekookte water komen, zullen ze geen jeuk meer veroorzaken.

Niet onbelangrijk om te vermelden; de brandnetel is verzadigd met gezonde voedingsstoffen waaronder: vitamine a, -b en -c, ijzer, fosfor, calcium en magnesium.

 

Grote Lisdodde:

Deze heb je vast wel eens gezien tijdens het bootje varen of met vissen. Deze ‘sigaren’ kun je gewoon eten, maar zijn wel een beetje bitter van smaak. Je kan deze sigaar beter gebruiken om de barbecue aan te steken of als je hem in de olie doopt en op een stevige stok zet heb je een fakkel die wel een halfuur kan branden!

 

Kleine veldkers:

Deze valt wat minder snel op, maar kom je misschien wel het vaakst tegen als je goed oplet. Deze plant groeit namelijk overal. Tussen de stenen, stoeptegels of ergens op een zandpad. Deze plant wordt dus eigenlijk altijd als onkruid gezien, maar het is eigenlijk gewoon een vergeten groente. Door de peperige smaak zijn deze bloemetjes heerlijk om door de salade heen te doen.