De Parade van de liefde in Paramaribo

Wij kennen in Nederland de Gaypride dat dit jaar voor de tweede keer plaatsvond in Utrecht. Homo’s, lesbiennes en anderen varen dan door de grachten. Honderden mensen die aan de kant staan en genieten van de bootjes die langskomen varen. Bootjes vol trotse mensen die vieren dat wij in Nederland kunnen zijn wie wij zelf willen zijn.

In aflevering elf met als thema: liefde, spraken wij met Sherwin Vreeswijk die ons vertelde dat in Suriname minder vrijheid is voor homo’s en lesbische stellen. Ze mogen wel homo of lesbisch zijn maar trouwen of kinderen krijgen is verboden volgens de Surinaamse wet.

Ook in Paramaribo vindt een gaypride plaats. Sterker nog: ze vieren daar een maand lang feest. Niet alleen de homo’s en de lesbiennes, maar ook voor iedereen die het interessant vindt om te komen kijken. Hieronder in het filmpje zie je de Parade, hier eindigen zij deze maand mee. Tijdens dit evenement komt iedereen bij elkaar om de vrijheid te vieren.

Hieronder in het filmpje zie je de Parade, hier eindigen zij deze maand mee. Tijdens dit evenement komt iedereen bij elkaar om de vrijheid te vieren.